אם יגישו לך כוס מים, ויאמרו לך שיש 1% ספק שיש רעל בפנים, את/ה תשתי/ה אותה ?

ברור שלא!!! כך גם בנושא כשרות, כשיש לך מאכל שלא ידוע לך אם הוא כשר או לא אז לא אוכלים אותו.

למה חשובה כשרות? למה צריך לשמור על בשר וחלב? ועוד דברים הנוגעים לאוכל?!

הסיבה לכך היא פשוטה!

לפני מעל שלושים שנה אחד מגדולי ישראל קיבל במתנה מכשיר בישול ושמו פרימוס. תלמידיו ניסו להרכיבו ולא הצליחו. כשפנו אליו לומר לו זאת הוא ענה להם: "תבדקו אם יש הוראות התקנה בקופסא", ואכן הם מצאו את הוראות ההתקנה והרכיבו את הפרימוס.

אמר להם אותו הרב "אם חברה המייצרת מכשיר, יודעת שלא לשלוח אותו ללא הוראות התקנה והפעלה וודאי אלוקים שהוא הבורא למכונה הכי משוכללת והיא היקום, שהוא שלח את המכונה שלו לנו המשתמשים עם הוראות שימוש והפעלה. ומה הם? התורה הקדושה".

יודעים אנו שאלוקים ברא את עולמו לאחר שכתב את התורה ועל ידי שהסתכל בה, ולפי החוקים שבה הוא ברא את העולם. אם כן, האדם נברא על פי חוקי התורה ועל כל היתרי או איסורי התורה, מושתת גופו של האדם.

ולכן כשכתוב בתורה על דבר מה שאסור לאכול, וודאי שזה לא רק 'פסק תורתי', אלא פיזית אותו דבר מאכל לא טוב ובריא לגוף, מאותה סיבה שאדם לא יאכל חומרי ניקוי לכלים, כי כתוב עליהם "לא למאכל" בצירוף סמל , כך אנו לא נאכל דבר שבהוראות ההפעלה למערכת היקום כתוב עליו לנו "לא למאכל".

ואם נשאל 'אז מה אם מערכת ההפעלה אוסרת משהו, מניין לנו בוודאות שאכן אותו הדבר הוא לא טוב?' אז רק לשם דו גמא קטנה: ישנו מחקר שבדק שבבשר חזיר ישנו חיידק התוקף את מערכות העצבים במוח. הצורה הכי טובה להחלישו (אך לא להמיתו) היא הקפאה עמוקה של מעל 20 מעלות מינוס. ועוד כהנה וכהנה דוגמאות מכל חכמי העולם כדוגמת אריסטובולוס בכתבו (מתורגם מיוונית) "

כוונתם של חוקי הכשרות היא מוסרית, מכיוון שאי-אכילה של הדם מחדירה באדם חרדה מפני שפיכות דמים ומאלפת בכך את אינסטינקט הרצח שלו…. האיסור על אכילת עופות טרפות, נועד להמחיש כי ראוי לו לאדם שלא לטרוף את זולתו ".

אכילת בשר חזיר אסורה מטעמים של בריאות הציבור, כדי למנוע טריכינוזיס, שהיא, על פי "מֶרְק – המדריך הרפואי המוסמך" (עמ' 902-904), זיהום טפילי הנובע מאכילת בשר חזיר או מוצרי בשר חזיר שלא עובדו כראוי. הזיהום יכול לנבוע גם מאכילת בשר דובים, חזירי-בר ויונקים ימיים מסוימים. כל אחת מהחיות האלה, שעל פי התורה אסורות באכילה, עשויות להכיל בגופן זחלים בצורת כיסתה (שערוניות). כשדופן הכיסתה מעוכל בקיבה או בתריסריון, משתחררות מתוכה לרוות החודרות דרך דופן המעי הדק. תוך יומיים הלרוות מתבגרות ומזדווגות, כאשר התולעים ממין זכר שוב אינם ממלאים שום תפקיד בגרימת הזיהומים, הנקבות מצידן מתחפרות בדופן המעי, וביום השביעי הן מתחילות לשחרר לרוות חיות, בשעה שכל נקבה עשויה לשחרר יותר מאלף (!!!) לרוות.

ההתרבות נמשכת במשך כחודש וחצי, הלרוות המגיעות אל השרירים השלדיים שורדות ומזיקות: הן חודרות אל השרירים וגורמות לדלקת. שרירים מסוימים, כמו הלשון, שרירי העין והשרירים בין הצלעות, מועדים במיוחד להזדהם בלרוות.

מחלה נוספת הנגרמת מחיידק שמצוי בבשר חזיר, התוקף את בלוטת הלימפה, היא מחלת עור המכונה "חזירית העור", שפוגעת בדרך כלל מסביב לצוואר ומתחת ללסת התחתונה. באזורים הנגועים נוצרים כיבים המפרישים חומר דמוי מוגלה. לא עלינו ולא על כל עם ישראל…

החזיר, הבהמה המפורסמת מבין בעלי החיים מפריסי הפרסה אך אינם מעלים גרה, ואסורה באכילה (ויקרא יא, ז). החזיר הפך במסורת היהודית לסמל הטומאה (עליו נאמר במפורש בספר דברים: "טמא הוא לכם"), לחיה המשוקצת ביותר ואסור אפילו בהנאה, כפי שביטא הסופר יצחק דב ברקוביץ (חותנו של 'שלום עליכם' ומתרגם יצירותיו לעברית ב-15 כרכים) באחד מסיפוריו: "ללון בביתו של גוי במקום שנודף… לא עלינו, ריח של חזיר טמא".

ועוד הסבר והוא החיוני ביותר: כל גדולי הווטרינרים קובעים שהאוכל הכי הגייני ונקי מחשש בריאותי הוא האוכל הכשר וככל שהכשרות מוחמרת כך רמת הנקיות עוד יותר גבוהה. הסיבה לכך היא "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" (יהושע כג, יא) ישנו חיוב בתורה לשמור על הנפש והגוף מהבחינה הבריאותית, עד כדי כך שמרן רבי יוסף קארו מחבר החיבור ההלכתי הקובע להלכה "שולחן ערוך" וכל הפוסקים שלפניו, פסקו חד משמעית שחמורה סכנה לגוף יותר מאיסור, ולכן מאכלים המסכנים את הגוף אינם בקטגוריית 'כשר'. וממילא כשמאכל כלשהו הינו עם כשרות הוא נקי מחשש סכנה בריאותית.​

דילוג לתוכן