נישואין – מראש חודש אב (כולל) עד ט' באב 5-14.8 נוהגים שלא להתחתן. במוצאי ט' באב כבר מותר. מותר לעשות 'תנאים' גם אחרי ראש חודש אב עד ט' באב, אך בלי ריקודים.
ברכת שהחיינו – מראש חודש אב לא מברכים רק בשבת 'חזון'. בברית מילה או פדיון הבן מותר. חולה או אישה מעוברת שמתאווה לפרי, יכולים לברך על פרי חדש שהחיינו. בטעות עם בירך שהחיינו על פרי חדש בימים אלו, יטעם מעט מהפרי. ברכת שהחיינו על פרי חדש או בגד חדש ימתין עד עשירי באב.
שמיעת מוזיקה ונגינה – יש להימנע מלשמוע שירים בכל דרך עד מוצאי ט' באב. בסעודת מצוה כמו ברית מילה, פדיון הבן, בר מצווה, מותר. קייטנת ילדים שקשה לנהל בה את הפעילות, אם לא ישמיעו בה מוזיקה לילדים, מותר להשמיע מוזיקה לילדים. שירה בפה בלי כלי נגינה מותר.
תספורת – רק בשבוע שחל בו אסור החל ממוצ"ש ו' אב 10.8 עד מוצאי ט' באב. שפם המעכב את האכילה, מותר ללא הגבלה. לאישה מותר תספורת ללא הגבלה.
תפירה – אסור לתפור, לגזור, לסרוג או לרקום בגדים חדשים בשבוע שחל בו ט' באב החל ממוצש ו אב 10.8. לתפור כפתור או לתקן קרע בבגד – מותר. חייט – יכול לתפור בימים אלו עד ו' אב 19.8.
סנדלר – מותר לו לתקן נעליים שנקרעו.
מקלחת – מ-ו' אב 10.8 אסור להתקלח במים חמים, במים קרים מותר. לאשכנזים: בין מים חמים או קרים אסור. רחיצה להסרת זיעה וריח זיעה, מותרת לפי הצורך. מותר לגברים לטבול במקווה, שאין זו רחיצת תענוג. חולה או אישה מעוברת מותר להם גם במים חמים.
בגדים מכובסים – מ-ו' באב 10.8 אסור ללבוש בגד מכובס, לכן יכין בגדים קודם לכן ע"י שילבש בגד למשך כחצי שעה ויוריד וילבש שוב. (מומלץ להכין גם לבנים) אסור לכבס מפות, סדינים, אפילו בגדי ילדים קטנים בשבוע שחל בו ט' באב. להציע סדינים חדשים למיטות אסור כבר מ-ו' באב 10.8. אסור להציע את המיטות בשבוע שחל בו ט' באב.
רק במקרה חירום, כגון שנגמרו הלבנים, הגרביים, המגבות הנקיות, בגדי ילדים קטנים, מותר לכבסם אף בשבוע שחל בו ט' באב, שנחשב הדבר למקום צורך.
לגהץ מותר בגד שלבשו לפני ו' אב 10.8. מותר לצחצח נעליים ללא הגבלה.
אכילת בשר ושתית יין – מראש חודש אב עד ט' באב. בראש חודש עצמו – מותר. למחרת תשעה באב ביום רביעי, עד סוף היום לא אוכלים בשר ולאשכנזים עד חצות היום ואז מותר. תבשיל שנתבשל בו בשר (גם עוף) גם אם לא אוכלים מהבשר נוהגים להחמיר ולא לאכול מזה. מותר לבשל בקדירה בשרית. בסעודות מצווה כגון: ברית, פדיון הבן, בר מצווה, סיום מסכת, גם המוזמנים יכולים לאכול בשר בסעודה זו. ביום שישי מותר לטעום תבשיל בשרי טעימה מועטת לצורך שבת.
בעלי הברית היינו: המוהל, הסנדק ואבי הבן מותרים לאכול בשר ביום המילה אפילו שאוכלים לבד בביתם.
בשר הנשאר מסעודות שבת הקרובה "חזון" ו' אב 10.8 יש אוסרים ויש מתירים לאוכלו בחול, ולסעודה רביעית מקילין בזה.
חולה אפילו שאין בו סכנה, יולדת בתוך 30 ללידתה, מינקת שאם לא תאכל בשר ייפגע החלב שלה, מעוברת הסובלת הרבה בהריונה, מינקת הסובלת מחולשה, וכל הבא לשאול שאינו יכול לסבול בלי בשר מפני איזה מיחוש – מותר להם לאכול בשר.
אדם שברך בטעות בימים אלו על מאכל בשרי יטעם מעט, שלא תהיה ברכתו לבטלה.
ילד קטן יכול לאכול עד גיל 12 שטוב להחמיר ולחנכו.
בעלי מסעדות בשריות – מותר להם להמשיך למכור בשר, משום שאם יפסיק בעל המסעדה לספק אוכל בשרי, יש חשש שיעזבוהו לקוחותיו והדבר יגרום לו לנזק כללי ועוד שיש לתלות שהקונים הבאים אליו אינם בקו הבריאות ומותר להם בשר מעיקר הדין.
יין – יש מחמירים מראש חודש ויש מחמירים ממוצ"ש הקרוב ו' אב 10.8, יין של הבדלה שזה מצוה – מותר לשתות. שאר משקאות שֵכָר מותר לשתותם בימי בין המצרים.
קניות לצורך שמחה – מותר לקנות לצורך חתן וכלה, קניית תכשיטים, תפירת בגדים חדשים ובמיוחד לצורך נישואין. כמו כן אם יש חשש שאחרי ט' באב יעלו המחירים או שיגמרו, מותר לקנות פריטים חדשים אלו וכן רהיטים מותר.
בניה – אם זה לצורך הרחבת הבית ולא משום יופי, מותר לבנות בימים אלו.
רכב – אם זה לצורך עבודתו – מותר אבל אם זה לצורך טיולים, אסור. אלא אם כן הזדמן לו עיסקה בזול.
צביעה לבית – לא צובעים בימים אלא, אבל בלית כנסת מותר.
מעקה – מותר ומצוה לבנות מעקה בכל זמן אפילו בט' באב.
מותר לשטוף הרצפה בכל ימי בין המצרים ללא כל פקפוק ואותם האוסרים – אין הוא מנהג נכון.
ויהי רצון שימים אלו יהפכו לְשָׂשׂוֹן וּלְשִׂמְחָה וּלְמֹעֲדִים טוֹבִים וְהָאֱמֶת וְהַשָּׁלוֹם אֱהָבוּ.
(ע"פ פסקי מרן רבינו עובדיה יוסף זצוק"ל)